Řízení laserových diod s využitím mikrokontroléru AVR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a následnou realizací zařízení pro řízení laserových diod. Zařízení je schopné řídit diody za pomoci laser driveru přes počítačovou síť nebo přes displej a pomocí těchto periferií nastavuje limitní hodnoty a kontroluje aktuální průběh. K zařízení je připojena také mikro SD karta pro uložení nastavení. V teoretické části jsou popsány jednotlivé komponenty, které jsou potřebné pro funkcionalitu zařízení. Praktická část obsahuje blokové schéma, na němž je popsaná kompletní funkce zařízení, dále potom návrh schématu s popisem všech integrovaných obvodů a důležitých součástek. Na konci této práce je popsán software, pomocí něhož je řízeno celé navržené zařízení.
This thesis deals with the design and subsequent realization of laser diode control devices. The circuit will be able to control the diode with using a laser driver, via a computer network or via the display for control current values, setting of initial values and more. The device will be connected also with a SD card for saving of settings. In the theoretical part there are described individual components that are needed for functionality of the device. The practical part contains a block diagram, in which is described complete feature of the device, then a draft scheme with a description of all integrated circuits and important components. At the end of this work is described the software that controls the entire designed device.
Description
Citation
BOŠTÍK, J. Řízení laserových diod s využitím mikrokontroléru AVR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Pirohovič (člen) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Jak přesné je nastavení teploty a v jakém rozsahu je ji možno realizovat? Byla na základě měření D/A převodníku, str. 40, realizována kalibrace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO