Obnova hermetických potrubních průchodek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Řešené téma se zabývá obnovou potrubních hermetických průchodek v primárním okruhu jaderné elektrárny. Na začátku je popsána jaderná elektrárna Dukovany od obecného popisu až k detailnímu popisu obnovované komponenty s objasněním důvodu jejich výměny. Následuje popis jednotlivých technologií, které jsou aplikovány při obnově hermetických potrubních průchodek, výběr varianty umístění heterogenního svaru a sestavení pracovního postupu obnovy v prostorách primárního okruhu, za dodržení předepsané kvality a přísných bezpečnostních podmínek. V závěrečné části je kalkulace nákladů zvolené varianty a objasnění obnovy z pohledu délky odstávky.
The topic of this work is the renewal of hermetic pipe penetrations within the primary loop of a nuclear power station. A description of the Dukovany nuclear power plant is included at the beginning, ranging from basic description to details of the renewed component and the reasoning for its replacement. Following is a description of the technologies, which are applied in order to restore the hermetic pipes, the choice of the placement of the heterogeneous weld and the compilation of a workflow for the renewal in the environment of the primary loop while maintaining the quality standards and the strict safety conditions. The conclusion includes a calculation of the expenses tied with the chosen variant the reasoning behind the renewal regarding the length of the outage.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, Z. Obnova hermetických potrubních průchodek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Pro obnovu potrubní průchodky byl použit soustružnický přípravek. Objasnit postup použití tohoto zařízení? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak prochází médium průchodkou, přímo, nebo je v průchodce vložka? O jaké médium se jedná? 2. Z jakého důvodu byla volena původní ocel pro výrobu průchodek? 3. Jaká jsou bezpečnostní opatření pro jaderné elektrárny? 4. Svařování dvou rozdílných materiálů je řešeno běžně nebo se jedná o komplikovanější problematiku? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO