Hybridní mikrofonní předzesilovač s plynulou volbou technologie zesilovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vysvětlením principu funkce dynamického a kondenzátorového mikrofonu, popisu vlastností z hlediska snímacích charakteristik a typu konstrukce a stručnému vysvětlení principu funkce triody. Práce se dále zabývá výběrem mikroprocesoru k automatizaci funkce předzesilovače, obvodovým návrhem napájecích zdrojů a také návrhem mikrofonního předzesilovače pracujícího na elektronkové i polovodičové technologii.
This diploma thesis deals with a basic description of dynamic and condenser microphone, its performance regarding polar patterns and a type of mechanical construction. It also describes a principle of operation of a triode. The thesis deals with selecting of a suitable type of microprocessor to control microphone preamplifier functions. Last part contains a power supply and microphone preamplifier circuits design using a semiconductor and vacuum tube technology.
Description
Citation
MUSIL, T. Hybridní mikrofonní předzesilovač s plynulou volbou technologie zesilovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) Ing. Tomáš Bžoněk (místopředseda) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Martin Šťáva, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací. Otázky oponenta: Na obrázku 33 (str.46) je znázorněn napájecí zdroj 5V. Ten je napájen transformátorem o jmenovitém sekundárním napětí U = 6,5 V (str. 52). Bude pracovat zmíněný zdroj v pracovním rozsahu pokud síťové napětí poklesne o dovolenou toleranci 10%. Na obrázku 31 (str. 44) máte schéma připojení tlačítek k mikrokontroléru. Tlačítka jsou připojena prostřednictvím pull-up rezistoru na napájení a jsou snímána přes RC článek a budič se schmitt trigerem. Máte ošetřen zákmit tlačítek i v programu mikrokontroléru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO