Superkapacitory pro akumulaci energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem DC/DC měniče určeného pro nabíjení superkapacitoru a pro následnou transformaci napětí na požadovanou hodnotu. V textu jsou uvedeny snižující a zvyšující spínaný měnič napětí včetně výpočtu jednotlivých součástek a také schéma měniče, který kombinuje oba dva typy. Pomocí simulačních programů byla ověřena funkce jednotlivých zapojení, které mohou posloužit jako záložní zdroj elektrické energie menšího výkonu.
This paper describes the design of DC/DC converters designed for charging supercapacitors and subsequent transformation of voltage to the desired value. In the text are presented decreasing and increasing switched-mode voltage converter including the calculation of the individual components and also the design of converter that combines both types. Using simulation software has been verified the function of each circuits, which can serves as a lower power backup supply.
Description
Citation
KOVAŘÍK, J. Superkapacitory pro akumulaci energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO