Aerodynamika vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou aerodynamiky vozidel osobních, závodních, tak i nákladních. Na základní teoretické poznatky navazují jednotlivá řešení používaná v praxi u konkrétního typu vozidla. Pro vytvoření uceleného přehledu o tomto tématu je zde popsáno testování vozidel v aerodynamických tunelech a numerické modelování s využitím výpočetní techniky.
This bachelor’s thesis deals with aerodynamics of passenger cars, racing cars and trucks too. On the basic theoretical knowledge are connected various solutions used in the practice for a particular type of vehicle. To create a comprehensive overview of this issue is there described testing of vehicles in wind tunnels and numerical techniques with using computational systems.
Description
Citation
MUŽÍKOVÁ, M. Aerodynamika vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Studentka zodpověděla všechny 3 otázky oponenta. Docent Jaroš se dotázal na trendy snižování aerodynamického odporu. Dále se docent Jaroš dotázal na důležitost aerodynamiky u různých typů dopravních prostředků. Docent Jaroš upozornil na drobné formální nedostatky v práci. Docent Charvát se dotázal na součinitel aerodynamického odporu a jeho vztažnou plochu. Doktor Krejčí se zeptal na srovnání součinitelů aerodynamických odporů pro různá vozidla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO