Aplikace mikro-soustružení ve vysoce přesné výrobě za použití diamantových nástrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na téma mikro-soustružení. Práce má formu literární rešerše, která si klade za cíl zpracovat přehled z dané výrobní technologie. Nejprve se zabývá definicí samotného tématu a dále fyzikálními vlastnostmi a jevy, které při mikro-obrábění nastávají. Následně pojednává o konstrukci mikro soustružnických strojů a jejich rozdělení do kategorií a vzájemně je porovnává. Dále se zabývá řeznými nástroji vhodnými pro tento způsob obrábění a jejich výrobou a tvarováním. Poslední část práce je zaměřena na aplikaci a využitý mikro-soustružení v průmyslu a na tvorbu nerotačních součástí a mikro-struktur.
Bachelor thesis is focused on micro-turning. The work takes the form of a literary research, which aims to make an overview of the production technology. First, it deals with the definition of the topic itself and with the physical properties and phenomena that occur during micro-machining. Then it discusses the construction of micro lathes and their division into categories and compares them to each other. It also deals with the cutting tools suitable for this machining process and their production and shaping. The last part of the thesis is focused on the application and utilization of micro-turning in industry and on the creation of non-rotational components and micro-structures.
Description
Citation
ŠVORC, J. Aplikace mikro-soustružení ve vysoce přesné výrobě za použití diamantových nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (místopředseda) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Valášek (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Motivace k volbě tématu Řezné podmínky při mikroobrábění Síly při řezání Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO