Posouzení vlivu zřízení služebnosti stezky a cesty na cenu pozemku v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá služebností stezky a cesty. V jednotlivých kapitolách se zabývá vznikem, zánikem a právy plynoucími ze služebnosti. Je provedeno ocenění služebnosti různými metodami a porovnání vlivu ceny služebnosti na kupní cenu pozemku. Je stanoven optimální postup pro zřízení služebnosti a strukturovaně znázorněn postup ocenění. Zjištěné ceny služebnosti byly porovnány s kupní cenou pozemku zvlášť u pozemků zemědělských a pozemků stavebních. Stavební pozemky byly rozděleny na pozemky povinné ze služebnosti a na pozemky oprávněné.
This thesis deals with the accommodation road. The thesis also discusses the emergence, extincion and other law obligations of accommodation road, each mentioned in separate chapter. A valuation of service is done by various methods and a comparison of the influence of the easement price on the purchase price of the land. An optimal procedure for establishing an accommodation road is set up and a valuation procedure is structured. The value of accommodation road were compared with the purchace price of land, separated the agricultural and building land. The building lands were separated obligatory land and land with justification.
Description
Citation
DUBOVSKÁ, P. Posouzení vlivu zřízení služebnosti stezky a cesty na cenu pozemku v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Posouzení vlivu zřízení služebnosti stezky a cesty na cenu pozemku v Brně. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO