Procesní FMECA - zavádění informačního systému v bance

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá procesní FMECA analýzou, aplikovanou na proces zavádění informačního systému v bance. Teoretická část práce je zaměřena na řízení rizik a využití metod FMEA a FMECA. V praktické části je představena společnost, pro kterou je proces zavádění informačního systému navržen. Dále je provedena analýza vnějšího a vnitřního prostředí ve vztahu k informačnímu systému, z jejichž výsledků vychází SWOT matice. Poté je popsán proces zavádění informačního systému a provedena analýza FMECA. Na základě výsledků z analýzy jsou navržena vhodná opatření, která povedou k eliminaci nebezpečí nebo ke snížení jejich dopadu.
This thesis considers of process FMECA analysis that is applied to the process of implementation the information system in the bank. The theoretical part focuses on risk management and using of methods FMEA and FMECA. In the practical part of thesis is introduced the company, for that the process of implementation of the information system is designed. In addition the analysis of the external and internal environment in relaiton to the information system is made. The result of these analysis is SWOT analysis. Then the process of implementation the information system is described and FMECA analysis is performed. Based of the results of the analysis are designed appropriate measures that will eliminate the risks or that will reduce their impacts.
Description
Citation
MÜLLEROVÁ, M. Procesní FMECA - zavádění informačního systému v bance [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-27
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Procesní FMECA - zavádění informačního systému v bance. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO