Srovnání nástrojů projektového řízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení možností a podmínek zavedení metod projektového řízení. Dílčí části práce se zabývají nejdříve popisem a vymezením vybraných metod projektového řízení. Nejprve jsou to tradiční metody, které jsou reprezentovány metodami CPM a PERT. Dále je práce obohacena o základ Teorie omezení, která vedla ke vzniku samostatného systému řízení projektů založenému na metodě kritického řetězu. Uvedené metody jsou analyzovány a je provedena komparace na základě plánování, řízení a kontroly na úrovni jednotlivých projektů. Následuje použití vybrané metody v podmínkách reálného prostředí, její implementace, vyhodnocení rizik a ekonomických rozdílů.
Thesis deals with evaluation of possibilities and conditions for application of key project management methods. Particular parts involve description and delimitation of chosen project management. Traditional methods that are represented by CPM and PERT methods. Furthermore, the thesis is enriched on the basis facts of the Theory of Constraints, which led to the creation of a separate project management system based on the Critical Chain method. This part is followed by an analysis and comparison of these methods in the phase of planning, managing and controlling from a perspective of single project case. Thesis is followed by the using of selected method in real environment conditions, its implementation and evaluation of risks and economic differences.
Description
Citation
TOMÁŠEK, P. Srovnání nástrojů projektového řízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) Ing. Rostislav Tesař (místopředseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Otázky vedoucího: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno Další otázky: Ing. Tesař: Jaká je úspora finanční, pokud je Vámi vypočítaná úspora časová 19 dní?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO