Kytarový procesor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Analogové efekty jsou nedílnou součástí moderního muzikanta. Postupující doba nutí hráče na kytaru obměňovat a vytvářet nové tóny linoucí se z jejich hudebních aparatur. To se bohužel nepodaří pomocí pouze jednoho efektu, ale je potřeba zapojit kombinaci vybraných a vhodných efektů. Nástupem moderních digitálních multiefektů došlo v porovnání se staršími analogovými k nárůstu kvantity zvukových efektů, ale zároveň k poklesu jejich kvality. Tato bakalářská práce, kytarový procesor, spojuje kvalitu analogových efektů s jednoduchou obsluhou pomocí mikroprocesoru. Zapnutí hned několika efektů současně je zajisté velikou výhodou. Oproti původním analogovým sestavám, které se skládají z několika jednotlivých efektů, nabízí tento projekt zapojení vybraných efektů v jeden celek. Ušetří se tak nejen čas ale i prostor.
Analog effects are an integral part of modern musician. Advancing time makes players change and create new sounds emanating from the sound system. Unfortunately, it is not possible with one effect, but necessary to connect a combination of selected and appropriate effects. With the coming of digital multi-effect, in compared with an older analog effects, the quantity of sound effects increased, on the other hand, the quality decreased. This bachelor thesis, guitar processor, links the quality of analog effects with simple operation via microprocessor. Turn several effects at once is certainly great advantage. In comparison with the original analog equipment, which consists of several individual units, the project offers connection of selected effects in one unit. The processor saves not only time but also space.
Description
Citation
NOVÁK, J. Kytarový procesor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO