Model regulátoru tlaku plynu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto bakalárska práca je zameraná na vytvorenie a overenie funkčnosti výpočtového 3D modelu tlakového regulátora plynu. Práca obsahuje prehľad rôznych typov regulačných zariadení a bezpečnostných prvkov, spolu s popisom ich funkcií a najdôležitejších častí. Takisto sa v nej nachádza opis praktického overenia funkčnosti telesa regulátoru a určenia prietokovej charakteristiky. Časť je venovaná tvorbe modelu na základe výkresovej dokumentácie. Ďalej je popísaný spôsob overenia funkčnosti a správnosti vytvoreného modelu, jeho porovnanie so skutočným regulátorom.
This bachelor thesis is focused on creating and verifying functionality of computing 3D model of a gas pressure regulator. The work contains review of different types of regulators and safety features, including descriptions of their function and main features. It also contains a description verification of the functionality of a gas pressure regulator, including measure of flow – pressure characteristics. The following part contains overview of creating a 3D computing model based on mechanical drawings. Lastly described is comparison of created model with real product.
Description
Citation
BARTKOVÁ, T. Model regulátoru tlaku plynu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Studentka odpověděla všechny 4 otázky oponenta. Profesor Štětina se dotázal na použití entalpie v textu práce a na její jednotku. Dále se profesor Štětina zeptal, zda byl v simulacích použit ideální plyn či nikoliv. Docent Katolický se dotázal na postup stanovení hustoty vzduchu v simulacích a jeho dalších parametrů a jejich závislosti na tlaku a teplotě. Dále se docent Katolický zeptal na podrobnosti nastavení výpočtového modelu. Dále docent Katolický vznesl dotaz k průtokové charakteristice ventilu. Doktor Krejčí se dotázal na postup nastavení tlakového spádu a na použití modelu ideálního plynu. Dále se doktor Krejčí zeptal na postup stanovení tuhosti pružiny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO