Návrh technologie části lisovací formy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom variantu technológie výroby jadra lisovacej formy. V rešeršnej časti je charakterizované jadro a materiál. Práca sa okrajovo venuje elektroiskrovému drôtovému rezaniu. Druhá kapitola sa zaoberá rozborom aktuálnej technológie výroby. V tretej a štvrtej kapitole sú navrhnuté dva nové varianty technologického postupu výroby. Posledná časť je venovaná technicko–ekonomickému zhodnoteniu navrhnutých variantov.
The primary concern to be dealt with within the framework of this bachelor thesis is the concept of the variant of production technology of the mold core. The work deals marginally with the wire electrical discharge machining. Second chapter is concerned with the analysis of current production technology. Two new variants of the production technology process are introduced in third and fourth chapter. The last part of this work is dedicated to the techno-economical assessment of the proposed variants
Description
Citation
MEŠINA, M. Návrh technologie části lisovací formy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1.Jaké typy materiálů jsou dále používány pro výrobu prototypových případně malosériových forem pro lisování? 2. Jak je stanovována/hodnocena životnost jader vstřikovacích forem? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaká je metodologie procesu vrtání do šikmé plochy? 2. Je možné vrtat do šikmé plochy a za jakých podmínek? 3. Je rozdíl v erozivním úběru při prvním a posledním řezu? 4. Byla porváděna analýza nástroje po dosažení uvedené životnosti? 5. Je v cenovém rozkladu uvedena i návratnost v případě, že budou nástroje používány i pro jiné technologie? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO