Násobič kmitočtu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na možnosti realizací násobičů kmitočtu a jejich použití v praxi. Spolu s rozdělením násobičů jsou uvedeny jejich základní parametry, které jsou důležité pro výběr vhodného násobiče. Z nabízených a dostupných možností je následně vybrán obvod pro základní realizaci. Jedná se o obvod HMC189MS8 vyráběný firmou HITTITE Microwave Corporation. Jsou zhotoveny dva vzorky násobiče s tímto obvodem. Na závěr je popsána konstrukce diodového násobiče. Násobiče jsou změřeny a porovnány jejich parametry.
This work is focused on the possibility of realization frequency multipliers and their use in practice. Along with the dividing of multipliers are presented the basic parameters that are important for the choice of acceptable multiplier. From the offer and the available options is then selected for the basic implementation circuit. This is circuit HMC189MS8 manufactured by HITTITE Microwave Corporation. They made two samples with the multiplier circuit. Finally, it describes the design of a diode multiplier. Multipliers are measured and compared their characteristics.
Description
Citation
ŠLESINGR, J. Násobič kmitočtu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO