Bio-inspirované materiály pro aplikace v organické elektronice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce je literární rešerší sumarizující perspektivní materiály inspirované přírodou pro využití v organické elektronice. Klíčové zaměření je na materiály bio-inspirované a bio-kompatibilní. Hlavní oblastí zájmu je syntéza, charakteristika a aplikace jednotlivých polovodičových materiálů. První část práce je zaměřena na indigo, 6,6‘-dibromoindigo a kopolymerní deriváty isoindiga obsahující thiofenová jádra. Druhá část práce pojednává o biokompatibilních materiálech a jejich využití v bio-protonické elektronice. Detailně je zde popsán malein-chitosan, který má na poli bio-protonické elektroniky dominantní pozici.
The bachelor ‘s thesis is a literary research, which summarise perspective bioinspired materials for organic electronic applications. Mainly focused are bioinspired and biocompatible materials in this thesis. The main area of interest is synthesis, characterization and application of these semiconducting materials. The first part of the thesis is focused on indigo, 6,6‘-dibromoindigo and thiophen derivatives of isoindigo copolymers. The second part of the thesis is all about biocompatible materials and applications of these materials in bio-protonic electronics. Malein-chitosan is described in this part as role model substance of bio-protonic electronics.
Description
Citation
MEINDL, J. Bio-inspirované materiály pro aplikace v organické elektronice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. Ing. Jiří Kučerík, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (člen) prof. RNDr. Milan Potáček, CSc. (člen) doc. RNDr. Josef Novosad, CSc. (člen) Ing. Václav Mergl, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Poté komise vyslechla posudky vedoucího práce a oponenta. Student se následně vyjádřil k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO