Návrh komplexního automatizovaného systému pro akvaristy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá teoretickým návrhem automatizovaného řídicího systému pro akvárium a jeho následnou simulací v softwarovém prostředí Proteus ISIS. Díky simulačnímu programu lze ověřit chování procesoru při žádaných funkcích, správnost elektrických zapojení a chyby ve zdrojovém kódu. V další části práce je uveden rozbor komerčních systémů, jejich vlastností a možnosti použití. Kromě dostupných komerčních systémů je zde uveden základní přehled běžně používaných periferií v akvaristice, včetně jejich srovnání a zhodnocení. Následně je provedena realizace komplexního systému a jsou popsány postupy a metody potřebné k nastavení systému. Prostor je zde věnován také problematice chlazení a testům spolehlivosti.
Thesis deals with the theoretical design of an automatic control system for the aquarium and following simulation software environment Proteus ISIS. Due to simulation program can verify the behavior of the microprocessor in the specified functions, the correctness of electrical connections and errors in source code. The second part is analysis of commercial systems, their characteristics and applications. Apart from available commercial systems, there is a basic overview of commonly used peripherals in the aquarium, including their comparison and evaluation. Furthermore, the implementation of a complex system is done and the procedures and methods needed to set up the system are described. This topic also deals with cooling and reliability tests.
Description
Citation
HEDVÍČEK, M. Návrh komplexního automatizovaného systému pro akvaristy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Jaký byl odpor pH čidla? 2) Z jakého důvodu jste použil A/D převodník? 3) Jaké je napětí u I2C komunikace? Jaká byla její přenosová rychlost? 4) Uvažoval jste o chlazení vodou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO