Analýza provozu fotovoltaického systému rodinného domu s akumulací elektrické energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá fotovoltaickým systémem rodinného domu s využitím akumulace elektrické energie. V teoretické části jsou uvedené základní charakteristiky fotovoltaických systémů. Dále jsou porovnány nejznámější způsoby akumulace elektrické energie. Výpočetní část představuje výběr a návrh systému na konkrétní rodinný dům. V závěru práce jsou porovnány hodnoty spotřeby a vyrobené energie.
This bachelor's thesis deals with a photovoltaic system of family house using accumulation of electrical energy. The basic characteristics of photovoltaic systems are listed in the theoretical part. In addition, the best known methods of energy storage are compared. The computational part presents the selection and proposal of the system for a particular family house. At the end of the thesis the values of consumption and produced energy are compared.
Description
Citation
HRODĚJ, D. Analýza provozu fotovoltaického systému rodinného domu s akumulací elektrické energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student zodpověděl všechny 3 otázky oponenta. Profesor Štětina se dotázal na použití střídače a přímé využití stejnosměrného proudu. Dále byl položen dotaz, zdali by nebylo vhodné kombinovat ukládání elektrické energie do baterií s přímou přeměnou do tepla. Docent Katolický se dotázal na problematiku nižší účinnosti PV systému v letním období. Dále byl položen dotaz na typické hodnoty dopadajícho slunečního záření v letním a v zimním období.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO