Analýza rozjezdu a vybraných manévrů cyklistů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce s názvem „Analýza rozjezdu a vybraných manévrů cyklistů“ se v první části zabývá historií jízdních kol, konstrukcí, rozdělením, nehodovostí a legislativou. V druhé části je diplomová práce zaměřena na praktickou měřící část. V této části byly provedeny zkoušky brzdění na třech površích, akcelerace a manévr, při němž se cyklista ohlédne za sebe, než zahájí změnu směru jízdy. V závěru jsou vyhodnocena jednotlivá měření a srovnání s ostatními pracemi, které se zabývaly podobnou tematikou.
Master thesis titled “Analysis of selected manoeuvres of bicyclists” in the first part deals with the history of bicycles, construction, division of bicycles and introduces–traffic accidents of cyclists and national legislation. Practical measurements with bicyclists is in the second part of this thesis. Cyclists performed deceleration on three surfaces, acceleration and a manoeuver, in which cyclist looked behind himself before changing the direction. The evaluation of all measurements and comparison with other similar works has been made in the last chapters.
Description
Citation
DOSEDĚL, J. Analýza rozjezdu a vybraných manévrů cyklistů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Novotný (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Analýza rozjezdu a vybraných manévrů cyklistů. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupoval dobře. Čím je způsobeno horší brzdění zadní brzkou? Na otázky komise odpověděl dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedl dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO