Linka na tvářeni výlisku za tepla o hmotnosti do 100 kg

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt byl vypracovaný v rámci inženýrského studia a jeho cílem bylo navrhnout linku na výrobu zadaných součástí v odpovídající kvalitě a množství, a to technologií zpětného a dopředného protlačovaní za tepla. Byly navrženy jednotlivé technologické kroky, stanoveny potřebné parametry pro jednotlivé operace, na jejichž základě byly zvoleny odpovídající stroje. Závěrem práce je technicko-ekonomické zhodnocení zvolené varianty, která počítá s návratností za 10 let, při průměrné produkci 40 000 kusů.
This project was made within the engineering studies and its aim was to design an assembly line to product assigned components of appropriate quality and quantity, using the technology of hot extrusion, both backward and forward. A series of technology steps was suggested, parameters necessary for individual operations were set and on this basis, adequate machines were chosen. The conclusion of this work contains technical-economical evaluation for the chosen options which expects the ten-year return with average production of 40 000 pieces.
Description
Citation
SMYČEK, O. Linka na tvářeni výlisku za tepla o hmotnosti do 100 kg [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (člen) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Andrlík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO