Stopky pro měření sportovních klání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je zkonstruování elektronických stopek pro měření sportovních klání. Stopky jsou zaměřeny pro použití při hasičských závodech. První část práce se zaměřuje na blokové schéma stopek a na rozbor jednotlivých částí. V popisu jednotlivých funkčních bloků jsou srovnány některé alternativní metody, které mohou být využity při konstrukci. V následující části je zobrazený algoritmus pro použitý mikroprocesor a v krátkosti srovnány vlastnosti programovacích jazyků. Dále lze v textu nalézt podrobný návod k použití a návod k sestrojení externího zobrazovacího panelu. V příloze jsou obsaženy jednotlivé elektronické schémata a desky plošných spojů.
The aim of this bachelor work is the construction of the electronic stop-watch for measurement at sports events. This stop-watch is primary designed for use at firefighters competitions. The first part of the work is focused on a flowchart of the stop-watch and an analysis of its parts. Some alternative methods, which could be used during the construction, are compared. In the following part, there is an algorithm for the microprocessor applied in it described and features of programming languages are briefly compared. Next in the text, there are a detailed user manual as well as a manual for executing of the display panel. In the supplement, particular electronic schematics and printed wiring boards are included.
Description
Citation
TAJČ, M. Stopky pro měření sportovních klání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO