Analýza smart materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce „Analýza smart materiálů“ se zabývá popisem inteligentních materiálů z hlediska využitelnosti v technické praxi. Nejprve je v práci provedena rešerše smart materiálů, která je dále rozvedena na podrobný popis materiálů s tvarovou pamětí. Za účelem zkoumání funkčnosti materiálu a popisu jeho chování z hlediska nelineárního kmitání je navržen zjednodušený model. Praktická část se věnuje aplikaci pasivního tlumení na materiálu Nitinol. Řešení je provedeno v modelovacím prostředí MATLAB/Simulink.
The bachelor's thesis "Smart Materials Analysis" deals with the description of intelligent materials in the way of usability in technical practice. At first, the research of smart materials is carried out, which is further elaborated on a detailed description of shape memory materials. In order to investigate the functionality of the material and the description of its behaviour in terms of non-linear oscillation, a simplified model is proposed. The practical part deals with the application of passive damping of Nitinol. The solution is accomplished by modelling program MATLAB / Simulink.
Description
Citation
RAŠNER, M. Analýza smart materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vajdák (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Student prezentovala komisi svoji bakalářskou práci a následně odpověděl ne zcela správně na otázky oponenta i další otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO