Nestacionární proudění v potrubí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá nestacionárním prouděním v potrubí. Pří proudění v potrubí je dominantní pouze jedna složka rychlosti, problém se tedy zjednoduší na jednodimenzionální. Bakalářská práce má analytický základ v parciálních diferenciálních rovnicích hyperbolického typu. Dále je numericky popsán problém a typy numerických metod. U numerických metod jsou popsány okrajové podmínky a vlastnosti daných metod.
The thesis deals with unsteady flow in the pipeline. Only one component of velocity is dominant in piping, so the problem is simplified to one-dimensional. Bachelor thesis has an analytical basis in partial differential equations of hyperbolic type. The problem and types of numerical methods are also numerically described. The numerical methods describe the boundary conditions and properties of the given methods.
Description
Citation
ŠRENK, D. Nestacionární proudění v potrubí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Radovan Potůček, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) Mgr. Viera Štoudková Růžičková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své bakaklářské práce na téma Nestacionární proudění v potrubí a následně odpověděl na všechny otázky oponenta bakalářské práce i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO