Optimalizace technických procesů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá optimalizací s důrazem na model kolportéra novin a jeho využití. Na úvod je uveden přehled základních pojmů a teorie týkající se pravděpodobnosti, matematické analýzy a optimalizace. Cílem práce je naformulovat úlohu kolportéra novin v jeho základní formě a následně demonstrovat vliv různých rozdělení poptávky. Získané poznatky se následně aplikují při řešení projektu továrny, pro který chceme stanovit optimální parametry. Namodelování projektu a následné výpočty jsou realizovány pomocí softwaru GAMS.
This bachelor's thesis deals with optimization with emphasis on Newsvendor model and its usage. An overview of basic terms and theory related to probability, mathematical analysis and optimization is mentioned at the beginning. The main aim of this thesis is to formulate a Newsvendor problem in its basic form and then demonstrate the impact of various demand distributions. After that the gained knowledge is used to solve a project of factory, for which we want to set optimal parameters. Software GAMS is used to model and solve the project.
Description
Citation
PLUSKAL, J. Optimalizace technických procesů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Jana Hoderová, Ph.D. (člen) RNDr. Karel Mikulášek, Ph.D. (člen) RNDr. Rudolf Hlavička, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student přednesl obhajobu svojí bakalářské práce na téma: Optimalizace technických procesů. Dále vysvětlil problém daný oponentem týkající se výpočtu maxima. Student poté odpovídal na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO