Elektronické obvody s fraktální dynamikou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V prvním oddíle této práce je blíže rozebrána teorie zabývající se diferenciálními rovnicemi, jejich výpočtem a aplikacemi. V díle druhém se věnuji bližšímu popisu Laplaceovy transformace, větám důležitým pro tuto oblast a rovněž použitím Laplaceovy transformace při řešení elektronických obvodů. Třetí část tohoto projektu zahrnuje odvětví teorie elektronických obvodů, zejména pak jejich analýzou a syntézou. Závěrečná a nejpodstatnější část se pak věnuje obvodům s fraktální dynamikou, přiblížení pojmů, provedení aproximace dynamiky fraktálního kapacitoru v kmitočtové oblasti, konečně obsahuje i vlastní měření vytvořeného elektronického obvodu a zhodnocení výsledků.
In the first section of this work is further analyzed the theories of differential equations and their computation and applications. The second part I addict to more detailed description of the Laplace transform, a sentence that is relevant to this area and also using the Laplace transform to solve electronic circuits. The third part of this project involves the theory of electronic circuits, especially the analysis and synthesis. The final and most important part is attended to circuits with fractal dynamics, design fractal approximation of the dynamics of capacitors in the frequency domain, has finally created its own electronic circuit measurement and evaluation results.
Description
Citation
VOJTOVÁ, K. Elektronické obvody s fraktální dynamikou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO