Síťové úlohy a jejich modifikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá optimalizačními modely lineárního programovaní v dopravních úlohách. Po zavedení pojmů z teorie grafů a lineárního programovaní následuje část zabývající se dopravním problémem rozvozu odpadu. Následuje část s reálnými daty aplikovanými na území České republiky. Dále je popsáno uživatelské rozhraní vytvořeno v programovacím jazyce Visual Basic. Dosažené výsledky jsou komentovány a jsou navrženy postupy na jejich zlepšení.
The thesis deals with optimization models in transportation problems. Brief introduction to graph theory and linear programming is followed by transportation problem of waste transport. Then there is a part with real data applied to the territory of the Czech Republic. After that the user interface created in Visual Basic programming language is explained. In conclusion computational results are discussed as well as their possible improvement.
Description
Citation
BITARA, M. Síťové úlohy a jejich modifikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Radovan Potůček, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) Mgr. Viera Štoudková Růžičková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student seznámil členy komise se svou bakalářskou prací na téma Síťové úlohy a jejich modifikace a následně odpověděl na otázky položené oponentem bakalářské práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO