Matematické modely vojenských konfliktů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce pojednává o matematických modelech využívajících se v teorii vojenství. Cílem je sestavení a popis Richardsonova modelu koniktu a vybraných Lanchesterových modelů boje. Následně je provedena jejich analýza se zaměřením na stabilitu. Součástí práce je také aplikace skutečných dat na modely a následné zhodnocení jejich výsledků.
This thesis discusses the mathematical models used in the theory of warfare. The aim is to build and describe the Richardson model of conict and selected Lanchester models of combat. The models are subsequently analysed with a focus on stability. A part of the thesis is also formed by application of real data onto the models and by the subsequent evaluation of their results.
Description
Citation
SKOPAL, M. Matematické modely vojenských konfliktů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Radovan Potůček, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) Mgr. Viera Štoudková Růžičková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student seznámil členy komise se svou bakalářskou prací na téma Matematické modely vojenských konfliktů a odpověděl na otázky oponenta bakalářské práce a také na otázky členy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO