Mikro-frézování se zaměřením na hodnocení 4 osého a 5ti osého frézovacího systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá mikroobráběním se zaměřením na mikrofrézování. Popisuje podstatu a problematiku postupů při mikroobrábení. Dále se věnuje srovnání 4-osého a 5-osého systému rešeršním shrnutím a návrhem teoretického experimentu, ve kterém se frézují zubní náhrady, nasadí se na model a poté se s pomocí elektronového mikroskopu porovná přesnost frézování skrz dosednutí jednotlivých zubních náhrad na zubní pahýl. V experimentu bude pokračovat navazující diplomová práce.
This thesis is about Micromachining and Micromilling. It describes basics and problematic factors of micromachining. One of the sectors of micromachining and main topic of this bachelor thesis is micromilling. Another topic is comparison of 4 axis and 5 axis micromilling systems by recherche and theoretical experiment design, in which precision machining of designed dental crown is compared. Experiment will be done in related dissertation.
Description
Citation
TĚŠÍK, M. Mikro-frézování se zaměřením na hodnocení 4 osého a 5ti osého frézovacího systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (místopředseda) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. V čem spočívá výhoda pětiosého obrábění? 2. S jakou přesností funguje skener? 3. Jaká je přesnost zmíněných frézek? 4. Jaké frézy se používají pro obrábění? 5. Jak jste vyhodnocoval topografii povrchu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO