Využití prostředků umělé inteligence na kapitálových trzích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabívá analyzováním možnosti využití umělé inteligence, konkrétně umělých neuronových sítí a fuzzy logiky, na kapitálových trzích jako podpůrný nástroj v rozhodování podniku. K tomu je využito programové prostředí Matlabu. Práce je rozdělena do tří částí. V první se věnuji teoretickým poznatkům, ve druhé stručnému popisu současné situace a ve třetí části aplikuji tyto teoretická východiska do systému.
Diploma thesis deals with analyzing the possibility of using artificial intelligence, specifically artificial neural networks and fuzzy logic, on the capital markets as a tool to support decision making in business. The Matlab software is used for this purpose. The work is divided into three parts. The first part deals with theoretical knowledge, brief description of the current situationin is covered in a second part and the theoretical solutions are applied to the system in the third section.
Description
Citation
VAŠKO, J. Využití prostředků umělé inteligence na kapitálových trzích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) Ing. Pavla Břečková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO