Využití Open Source programů pro elektromagnetický výpočet metodou konečných prvků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o elektromagnetickém výpočtu pomocí opensource programů. Je provedena simulace trojfázového synchronního stroje s permanentními magnety na rotoru v opensource programech. Výsledky simulací jsou porovnány s profesionálním systémem ANSYS Maxwell i s měřením na stroji. Všechny použité programy v této práci pracují s metodou konečných prvků.
This bachelor thesis deals with electromagnetic computation by opensource softwares. The simulation of three-phase permanent magnet synchronous motor is made using opensource programs. Results of simulations are compared with professional software ANSYS Maxwell and with measurements on the machine. All softwares in this thesis use the finest element method for a computation.
Description
Citation
ŽÍLA, J. Využití Open Source programů pro elektromagnetický výpočet metodou konečných prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Josef Šunka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskou práci s názvem „Využití Open Source programů pro elektromagnetický výpočet metodou konečných prvků“. Prezentace práce byla přehledná a student neměl problémy s vystupováním. Na otázky oponenta student odpověděl stručně a ne zcela přesně. Diskuze ukázala, že student má dobré znalosti dané problematiky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO