Využití prostředků umělé inteligence pro podporu rozhodování v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na využití genetických algoritmů pro úlohy vycházející z problému obchodního cestujícího. Na základě teoretických poznatků a analýzy problému poskytuje návrh řešení, které s ohledem na omezující podmínky sestaví denní plán tras pro servisní techniky. Případová studie ukazuje, že navržené řešení v porovnání s plánováním dle zkušeností umožňuje snížit náklady na dopravu.
The diploma thesis focuses on the use of genetic algorithms for tasks related to the travelling salesman problem. Based on theoretical knowledge and problem analysis a proposal of the solution is provided. This creates a daily route plan for service technicians with regard to constraints. The case study shows that the proposed solution in comparison with manual scheduling by experience enables to reduce transportation costs.
Description
Citation
ROSA, Š. Využití prostředků umělé inteligence pro podporu rozhodování v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO