Gelové polymerní elektrolyty s nanočásticemi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o gelových polymerních elektrolytech vytvořených na bázi methylmethakrylátu s vybranými typy nanočástic. V práci jsou rozebrány i metody pro měření elektrochemických vlastností gelových polymerních elektrolytů. Praktická část se zabývá přípravou vzorků gelových polymerních elektrolytů s různým obsahem alkalické soli v rozpouštědle, vytvořením gelů s různým obsahem nanočástic a porovnáním gelových polymerních elektrolytů polymerovaných teplem a UV zářením. V práci dochází k vyhodnocení těchto vzorků z hlediska elektrické vodivosti a potenciálových oken, taktéž byla u vybraných vzorků provedena termická analýza.
This master‘s thesis concerns gel polymer electrolytes formed on a methyl methacrylate base with selected types of nanoparticles. In the thesis are also analyzed the methods for measuring electrochemical properties. The practical portion deals with sample preparations of gel polymer electrolytes with different contents of alkaline salt in a solvent, creating gels with different nanoparticle content and comparing gel polymer electrolytes polymerized with heat and UV radiation. The thesis deals with the evaluation of these samples from the viewpoint of electrical conductivity and potential windows as well as thermal analysis of selected samples.
Description
Citation
SZOTKOWSKI, R. Gelové polymerní elektrolyty s nanočásticemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Jaká byla tloušťka měřených vzorků? 2) Jak zajistíte homogenitu vzorků v průběhu vytvrzování? 3) Z jakého důvodu se přidávají nanočástice?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO