Konstrukční návrh automatického podavače šroubů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci byl navržen podavač šroubů, který využívá sílu magnetu k manipulaci se šrouby. Součástí návrhu bylo i několik koncepčních řešení, které k podávání šroubů používají jiné mechanismu. Ty vznikly na základě rešerše. Výsledný konstrukční návrh byl vybrán na základě jednoduchosti obsluhy a vysoké spolehlivosti. Zkonstruovaný podavače umožňuje zvýšení kapacity zásobníku oproti ostatním typům podavačů. Podavač umožňuje snadné seřízení – díky magnetu a je možné ho s malými úpravami použít pro různé velikosti šroubů. Použití magnetu je snižuje pravděpodobnost zasekávání šroubů.
In this bachelor thesis was designed a screw feeder which uses the force of a magnet for manipulations with screws. A part of the project isseveral concepts which use a different mechanism to provide screws. This concepts are based on a search. The resulting design was choosen based on its simplicity and high reliability. Designed screw feeder allown increasing capacity of container compared to other types of feeders. The feeder is easy to adjust – thanks to magnet and can be used for different screw sizes. Using a magnet reduces probability of screw’s jamming.
Description
Citation
TMEJOVÁ, T. Konstrukční návrh automatického podavače šroubů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Roupec, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO