Analýza daňového dopadu nelegálního zaměstnávání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této práce je analýza švarc systému v České republice, který je považován za systém nelegálního zaměstnávání a jeho dopady na daně. Přímé dopady jsou také na odvody sociálního a zdravotního pojištění. Rozdílné zdanění bude demonstrované na modelových příkladech. Dále budou popsány současné způsoby k potlačení švarc systému a výhody vyplývající z tohoto systému. Na závěr bude předložen návrh, který pomůže zlepšit situaci a omezit počet zúčastněných ve švarc systému.
The aim of this work is to analyse švarc system in the Czech Republic, which has been considered to be an illegal system of employment, and its impact on taxes. Also it has direct impact on social and health insurance. All impacts will be shown on modeling examples. Further there will be described present methods for suppressing švarc system and advantages of using this system. In conclusion will be a propose how to improve the situation and reduce the number of participating in švarc system.
Description
Citation
NOVOTNÝ, L. Analýza daňového dopadu nelegálního zaměstnávání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Dr. Ing. Jana Gláserová (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
Otázky vedoucího: Odpovězeno Otázky oponenta: Odpovězeno Ing. Ptáček, Ph.D.: Jak by měl stát na problém nízkých odvodů na sociální zabezpečení ze strany živnostníků reagovat? Odpovězeno doc. Brychta: Můžete okomentovat Graf 5. (str. 53)? Odpovězeno doc. Brychta: Jak byla určena Vámi srovnávaná míra zdanění? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO