Aplikace s regulátorem HAWK

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je realizace propojení regulátoru HAWK od společnosti Centraline/Honeywell a modelů jeřábů přes komunikační protokol MODBUS/TCP, včetně demonstrace funkčnosti a vytvoření vizualizace. Pro řízení modelů byly použity programovatelné automaty SIEMENS S7-1200. První část práce byla věnována popisu HAWK regulátoru a jeho komunikačních možností v základní konfiguraci. Druhá polovina teoretické části se zabývá nejpoužívanějšími funkcemi a terminologií vývojového prostředí COACHAX, pomocí jehož je realizována MODBUS komunikace a vytvořena demonstrační aplikace. Praktická část nabízí jednak jednoduchou úlohu pro demonstraci komunikace programovatelného automatu a regulátoru HAWK přes MODBUS/TCP a dále aplikaci, která vytváří nadstavbovou systémovou vrstvu, oproti programovatelným automatům, a nabízí pokročilé možnosti ovládání modelu a vytvoření základních provozních statistik.
The target of this bachelor’s thesis is to execute a connection between the HAWK controller by the Centraline/Honeywell company and crane models through the MODBUS/TCP communication protocol, including a demonstration of its functionality and creating a visualisation. Programmable machines SIEMENS S7-1200 were used to control the models. The first part of the thesis is dedicated to describing the HAWK controller and its communication options in its basic configuration. The second part is dedicated to the most utilized functions and terminology of the COACHAX development environment thanks to which the MODBUS communication is executed and a demonstration application is created. The practical part first offers a basic exercise to demonstrate the communication of a programmable machine and the HAWK controller through MODBUS/TCP and then an application which creates a shell system surface, unlike the programmable machines, and offers advanced options of controlling the model and formation of basic functional statistics.
Description
Citation
KLÍMA, J. Aplikace s regulátorem HAWK [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO