Řízení budovy s využitím PLC výrobce Saia

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá základy problematiky řízení inteligentních budov za použití programovatelných automatů a zaměřuje se především na vytápění a osvětlení v inteligentních budovách. První část je věnována problematice řízení budov od použití programovatelných automatů po vytápění a osvětlení. Je zde uveden popis protokolu S-Bus, používaného programovatelnými automaty Saia. Následující část obsahuje výpočet tepelných ztrát modelového objektu a návrh jeho tepelného modelu o čtyřech místnostech pomocí knihoven Simscape pro Matlab/Simulink. Pro regulaci teploty v místnostech je vypočten PI regulátor, který je později použit v programu pro řízení teploty a osvětlení. Řízení je realizováno pomocí PLC Saia s vizualizací na dotykovém panelu.
This thesis deals with the basics of intelligent building control using programmable logic controllers. The work focuses especially on heating and lighting on buildings. First part is dedicated programmable logic controllers and visualization. There is also a description of the protocol S-Bus used by Saia products. The following section contains calculations the heat loss of buildings and design of thermal model object created by Simscape libraries for Matlab/Simulink. For room temperature control is designed PI regulator. The control of the building is realized by the PLC Saia. Visualization is displayed on the touch panel.
Description
Citation
REJCHLÍK, L. Řízení budovy s využitím PLC výrobce Saia [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO