Návrh podnikatelského plánu pro výstavbu penzionu s prodejnou vín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou návrhu podnikatelského plánu založení malého penzionu s prodejnou vín v turistickém centru Velkých Bílovic. Cílem práce je na základě zpracování dostupných dat a provedených analýz navrhnout a vyhodnotit možnost realizace. Práce nejprve popisuje teoretická východiska související s řešeným problémem, a dále analyzuje současný stav firmy. Z provedených analýz vychází návrh podnikatelského plánu včetně finančního plánu a plánu rizik.
This diploma thesis deals with the creation of a business plan for the establishment of a small guesthouse with a wine shop in the tourist center of Velké Bílovice. The aim of the thesis is to design and evaluate the possibility of realization based on the processing of available data and analysis. At first, the paper describes the theoretical background related to the problem solved and further analyzes the current state of the company. The analysis carried out is based on the draft business plan, including the financial plan and the risk plan.
Description
Citation
TETUROVÁ, D. Návrh podnikatelského plánu pro výstavbu penzionu s prodejnou vín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
otázka vedoucího č. 1 - odpovězeno otázka vedoucího č. 2 - odpovězeno otázka oponenta č. 1 (stejná s otázkou vedoucího) - odpovězeno otázka oponenta č. 2 - odpovězeno prof. Koráb - V čem je odlišnost Vašeho návrhu oproti konkurentům? Kde je diferenciace? - odpovězeno doc. Myšková - Jakou předpokládáte dobu pobytu na pokojích? Máte zajištěné i stravování pro delší pobyty? - odpovězeno doc. Myšková - Na základě jakých údajů jste odhadovala budoucí tržby? - odpovězeno doc. Myšková - Uvažovali jste o snížení standardu na pokojích a o zmenšení jejich velikosti, aby v penzionu bylo více pokojů? - odpovězeno Ing. Pernica - Uveďte prosím na tabuli vzorec pro výpočet rentability dlouhodobého kapitálu. V práci došlo k záměně s jiným ukazatelem. Jaký výsledek hospodaření dosadíte do jmenovatele vzorce rentability? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO