Stimulace hmatové zpětné vazby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce měla za úkol otestovat návrh taktilního displeje. Nejprve jsou popsány metody tvorby hmatového vjemu a shrnuty základní fyzikální principy. Z nich byla vybrána přímá elektrická stimulace jako vhodný kandidát pro otestování. Za tímto účelem byl sestrojen vysokonapěťový stejnosměrný zdroj a desku s maticí spínaných elektrod. K ovládání celého systému byla použita vývojová deska STM32F4-Discovery připojená k počítači. K řízení zdroje bylo využito Arduino Nano. V práci je popsán jak návrh a zapojení desek, tak i veškerý software, který je k ovládání třeba. Nakonec jsou zmíněny testy provedené na funkčním prototypu a možnosti budoucího vývoje a zlepšení.
This bachelor's thesis is focused on building and testing a tactile interface. As a first step, it describes various methods of creating a tactile stimulus and mentions basic physical principles used. The direct electrical stimulation was chosen as suitable candidate for replication. For this there was created high voltage DC voltage source controlled by Arduino Nano. Also a PCB accommodating series of electrodes connected to control the flow of current. The system is controlled by STM32F4-Discovery. In thesis is described design of PCBs and all created software. The board has been tested and improvements were proposed.
Description
Citation
LANG, M. Stimulace hmatové zpětné vazby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO