Analýza měření PID degradace FV modulů na bázi křemíku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá krystalickými fotovoltaickými moduly v návaznosti na fenomén PID. Práce se zaměřuje na metody zkoumání měnících se elektrických veličin, jako je paralelní odpor a svodový proud, při probíhající degradaci. Zkoumán bude vliv degradace na V-A charakteristiky modulů a porovnání metodou elektroluminiscence.
Diploma thesis deals with crystalline solar modules i relation to PID phenomenon. The thesis focuses on methods of investigation of changing electrical parameters, in the course of PID degradation, such as prallel resistance and leakage current. The effect of degradation will be examined by V-A characteristics and by electroluminiscence method.
Description
Citation
BAKLÍK, R. Analýza měření PID degradace FV modulů na bázi křemíku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Projevují se nevratné defekty nižší luminiscencí u FV panelu? Co způsobilo změnu strmosti v grafu proudu na čase? Probíhal degradační proces kontinuálně nebo přerušovaně? Jaké byly světelné podmínky při měření FV modulu? Jak často se PID defekt objevuje v praxi? Kolikrát lze provést regeneraci FV panelu po degradaci? Jaká je optimální doba regenerace s ohledem na konstrukční parametry modulu? Jaké byly tloušťky krycích skel při realizaci experimentů? Co znamená zkratka PID?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO