Laboratorní vysokofrekvenční generátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje návrh vysokofrekvenčního laboratorního generátoru, založeném na principu nepřímé analogové syntézy s fázovým závěsem. První část práce popisuje princip přímé číslicové a nepřímé analogové syntézy. Frekvenční rozsah navrženého generátoru je do 900 MHz. Výstupní výkon generátoru je navržen do 12 dBm. Výstupní impedance je 50 . Pro dosažení kmitočtů nižších než 800 MHz je využito principu směšování. Dále bylo navrženo řízení pomocí mikroprocesoru. Ovládání je realizováno pomocí klávesnice a rotačního kodéru.
This thesis describes a proposal of laboratory high frequency generator based on the principle of indirect analogue synthesis with a phase sling. The first part of the work describes the principle of a direct numerical and indirect analogue synthesis. Frequency range of the designed generator is up to 900 MHz. The output of the generator is designed to be up to 12dBm. Output impedance is 50 . To reach a frequency of oscillation lower than 800 MHz, the principle of fusion is used. Further, the control was suggested to be carried out by a microprocessor. Operating is realized using a keyboard and a rotary encoder.
Description
Citation
KONZAL, J. Laboratorní vysokofrekvenční generátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Filip Záplata, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Hagara, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Veřtát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO