Mapování a zlepšení logistického i informačního toku ve firmě ZEBR s.r.o.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je ve vybrané společnosti zmapovat průběh logistických a informačních toků, celý proces vyhodnotit a nalézt zlepšení. V první části práce je uvedeno seznámení se štíhlou výrobou, metodou mapování toku hodnot a s výpočtem průběžné doby. V další části je zmapován tok hodnot ve vybrané společnosti a vytvořena mapa současného stavu. Dále je vypočítána průběžná doba vybraných dílů a sestaveno montážní schéma sledovaných výrobků. Na těchto podkladech jsou nalezeny zdroje plýtvání a navrhnuta řešení. Poté jsou na základě získaných dat daná řešení vyhodnocena z hlediska ekonomických ukazatelů.
The aim of the project is to chart the course of logistics and information flows of the selected company, to eveluate the entire process and to find improvements. In the first part there is mentioned an introduction into methods of lean manufacturing, value stream mapping and throughput time calculations. In the next section the flow of values is mapped and the map of current state is created. Futhermore, the throughput time of selected parts is computed and the mounting diagram of measured products is assembled. On to these materials are founded the sources of wasting and solutions are suggested. Afterwards on the basis of the obtained data are given solutions eveulated in terms of economic indicators.
Description
Citation
KMEŤ, L. Mapování a zlepšení logistického i informačního toku ve firmě ZEBR s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Zatloukal (místopředseda) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
V práci (str. 45) popisujete, že je patrná dlouhá doba zpracování zakázky v technologii. Jako jedno z řešení navrhujete řešení v novém softwaru (mimo jiné jsem se nikde nedočetl jaký, ale stojí 4 000 000 Kč). Zmiňujete, že má firma k dispozici 3D SolidWorks. Má Vaše firma k dispozici i SolidWorks PLM/PDM? Pokud ano, popište, jak ho využívá, pokud ne, zkuste zapřemýšlet, zda by nebylo vhodné ho použít, či nikoli a proč? Máte nějaké informace o tom, zda se Vámi navrhovaná řešení budou převádět do praxe? Je u přijetí zakázky prováděn odhad proveditelnosti? Máte porovnání kvality logistického a informačního toku před a po optimalizaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO