Software pro laboratorní stand s měniči a motory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem řídícího firmwaru pro dva mikroprocesory a softwaru vizualizace laboratorních úloh na počítači. První z mikroprocesorů řídí stejnosměrný motor s permanentními magnety a druhý indukční motor. V práci je nejprve popsán hardware standu, princip řízení střídavých motorů, Clarkové a Parkova transformace, popis firmwaru pro stejnosměrný a indukční motor. Dále popis vizualizačního prostředí, který slouží studentům k ovládání standu a výpočet regulátoru proudu pomocí metody optimálního modulu.
This bachelor‘s thesis focuses on control firmware for two microprocessors and visualization software of laboratory tasks on the computer. The first of the microprocessor controls a DC motor with permanent magnets and the second one an induction motor. The thesis first describes the hardware of the stand, the principle of AC motors control, Clark‘s and Park‘s transformation, description of firmware for DC and induction motor. Further there is described the visualization environment which serves students for controlling the stand and for calculation of the current regulator using the method of optimal module.
Description
Citation
SMOLÁK, M. Software pro laboratorní stand s měniči a motory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskou práci s názvem „Software pro laboratorní stand s měniči a motory“. Prezentace práce je velice podrobná a student nemá problémy s vystupováním. Na otázky oponenta student s odpověděl stručně, avšak správně. Během diskuze bylo zřejmé, že se student ve své práci dobře orientuje a plánuje ji dále rozvíjet.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO