Pracovněprávní vztahy z hlediska optimalizace mzdových nákladů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá pracovněprávními vztahy, konkrétně systémem odměňování zaměstnanců u vybraného zaměstnavatele. Cílem práce je především optimalizovat osobní náklady zaměstnavatele. Teoretická část je zaměřena na objasnění vztahů mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci. Další část je věnována analýze současného stavu odměňování zaměstnanců a dotazníkovému šetření. Na základě analýzy jsou navržena optimální řešení vedoucí k ekonomické a daňové výhodnosti.
The bachelor´s thesis is focused on job-law relationships, specifically on system of employee rewarding for the selected employer. Target of the thesis is especially to optimize personal outlay of employer. Theoretical part is focused on clarification of relationships between employer and employees. Next part is devoted to the analysis of present state of rewarding of employee and questionnaire survey. Based on the analysis are suggested optimal solutions leading to economical and tax handiness.
Description
Citation
TRNKOVÁ, L. Pracovněprávní vztahy z hlediska optimalizace mzdových nákladů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Mgr. Jiří Pospíšil (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
otázky vedoucího práce - nejsou otázka oponenta – odpovězeno doc. Bartoš: Firma působí v Třebíči a zaměstnanci jsou odměňovány hrubou mzdou ve výši 12 tis. Kč. Je to podle Vás odpovídající mzda vzhledem k oboru, ve kterém firma působí? - odpovězeno doc. Bartoš: Navrhla jste snížení mzdy na úkor navýšení benefitů, byl by tento Váš návrh přijat také mezi zaměstnanci? - odpovězeno Ing. Benátský: Zohlednila jste ve své práci také skutečnost, že zaměstnanci v konečném důsledku dostanou méně, z důvodu povinnosti zaměstnavatele odvést srážkovou daň při poskytnutí benefitu životního pojištění? - odpovězeno Ing. Benátský: Jaký je roční fond pracovní doby zaměstnance? Kolik maximálně může ročně odpracovat dohodář? – odpovězeno Ing. Hanušová: Jaká je minimální mzda? Je Vámi navrhovaná mzda pro dohodáře v souladu se zákonem garantovanou minimální mzdou? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO