Reklamní LED RGB trubice s ovládací jednotkou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem světelných LED RGB trubic, které je možné řídit pomocí asynchronní linky. Barvu svitu LED trubic lze řídit v několika jejich částech. Dále je navržena ovládací jednotka pro řízení LED trubic, která obsahuje obvody pro příjem a detekci audio signálu, příjem protokolu DMX512 a také řízení LED pásků. Pro procesory je vytvořen software, který zajišťuje komunikaci mezi ovládací jednotkou a LED trubicí, řízení LED diod v trubici a vytváření různých světelných efektů.
This project discusses design of LED RGB tubes, which can be driven by asynchronous serial line. The light color of the LED tubes can be controlled in a several segments of tubes. There is made a design of control unit for driving LED tubes, which contains circuits for receiving and detection of audio signal, receiving of protocol DMX512 and also driving of LED strips. For the microprocessors there is also created a software which ensures a communication between the control unit and LED tubes, driving LEDs in the tube and creating various lighting effects.
Description
Citation
FRELICH, M. Reklamní LED RGB trubice s ovládací jednotkou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO