Návrh školního robotu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá vývojem nízkonákladového robotu, který je určen pro výukové účely v Robotárně a na SPŠ a VOŠ Brno, Sokolská, příspěvková organizace. Hlavní funkcí robotu vzdělávání studentů v oblasti programování. V rešeršní části jsou popsány druhy robotů používaných ve výuce. Rešerše se dále zabývá fenoménem kooperujících robotů a jejich praktickému uplatnění v současné výrobě. V práci je popsána mechanická konstrukce robotu. Jsou provedeny výpočty potřebných krouticích momentů pro jednotlivé osy. Dále jsou provedeny výpočty převodů kloubů robotu. Práce obsahuje návrh chapadla robotu. Práce obsahuje i teoretické řešení řízení robotu.
This thesis deals with the design of a low-cost robot used for educational purposes at robotic group Robotárna and at the secondary technical school SPŠ and VOŠ Brno, Sokolská, příspěvková organizace. The main intent of the robot is in teaching students programming. The research part deals with collaborational robots phenomenon and their practical usage in present production plants. The thesis covers the mechanical design of the robot, calculations of the required torques for each joints, design of the robot gripper and also a theoretical solution to robot control.
Description
Citation
HLAVÁČEK, R. Návrh školního robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO