Podnikatelský záměr na rozšíření cestovní agentury

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou podnikání konkrétně v oblasti cestovního ruchu. Zaměřuje se na analýzu stávajícího podnikatelského subjektu, a to cestovní agentury Bolsa travel. Analýzy vnitřního a oborového prostředí společnosti a také důležité finanční analýzy jsou vypracovány za účelem rozšíření zaběhlého podnikání. Na základě vybraných analýz a jejich výsledků je navrženo rozšíření podnikatelské činnosti.
This bachelor thesis deals with business issues in the field of tourism. It focuses on the analysis of an existing business entity, namely travel agency Bolsa travel. Analyzes of the company´s internal and business environment, as well as important financial analyzes are developed to espand the working business. Based on the selected analyze and their results and extension of the business activities is proposed.
Description
Citation
KAVKOVÁ, K. Podnikatelský záměr na rozšíření cestovní agentury [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) Ing. Mihalisko Marek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Otázky vedoucího: nebyly položeny. Otázky oponenta: Zodpovězeno. Další otázky: doc. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D.: Jaká je v tomto oboru konkurence? Proč by si zákazník měl vybrat zájezd právě u zkoumané společnosti? Kdo je typickým klientem zkoumané společnosti? Na str. 43 uvádíte v tabulce 7 fixní provozní náklady za rok 2016. Zde uvádíte jako jednu z položek "zdravotní a sociální pojištění" ve výši 5903 Kč měsíčně, zároveň však na jiném řádku uvádíte jako samostatnou položku "mzdy vč. odvodů ZP, SP" ve výši 13500 Kč měsíčně. Vysvětlete nesoulad, resp. vztah mezi uváděnými částkami. Zodpovězeno částečně. Ing. Marek Mihalisko, Ph.D.: Na str. 40 uvádíte v tabulce 4, že zkoumaná firma váže 1 mil. Kč v zásobách. Zásoby v tak velké hodnotě jsou u cestovní agentury neobvyklé, jaké zásoby to konkrétně představuje? Zodpovězeno částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO