Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá posouzením finanční situace vybraného podniku na základě účetních výkazů. V první části práce je popsána problematika finanční analýzy, její nástroje a metody. V další části je provedena samotná finanční analýza. Nejprve je pomocí horizontální a vertikální analýzy zhodnocena majetková a finanční struktura podniku. Práce je zaměřena především na výpočet a následné ohodnocení poměrových ukazatelů rentability, likvidity, zadluženosti a aktivity. Nakonec finanční analýzy jsou použity vícerozměrné bankrotní modely, které jsou součástí predikce finanční tísně podniku. Na základě zjištěných skutečností jsou v závěru práce zformulována doporučení, která by měla vést ke zlepšení finančního zdraví společnosti.
This diploma thesis deals with assessment of financial situation of a chosen company on basis of its accounts. The first part of the thesis includes an issue of financial analysis, its devices and methods. The next part contains financial analysis itself. First, property and financial structure of the company is evaluated by means of horizontal and vertical analyses. The thesis focuses mostly on a calculation and successive evaluation of ratio indicators of profitability, liquidity, insolvency and activity. In conclusion of the financial analysis there are multidimensional bankruptcy models used which are a part of the predication of financial stringency of the company. On the basis of findings the diploma thesis includes proposal of strategy which should improve financial health of examinated company.
Description
Citation
HOLUBOVÁ, M. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) PhDr. Ing. Jiří Pokorný, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Rompotl (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO