Systém pro chránění laboratorního generátorového soustrojí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem chránění synchronního alternátoru. Úvod práce je věnován popisu laboratorního generátorového soustrojí a srovnání zařízení – ochranných terminálů a měřicích příslušenství – které lze využít pro jeho chránění. V praktické části je navrženo chránění laboratorního generátoru pomocí zvoleného ochranného terminálu a způsob jeho připojení do obvodu generátoru, tak aby umožňoval odstavení generátoru v případě poruchy. Poslední část je věnována konfiguraci, parametrizaci a testování ochranného terminálu.
This thesis deals with draft of protection synchronous generator. The introduction of this thesis is devoted to the description of the laboratory generator set and to the comparison of the devices – protection terminals and measuring devices - which can be used for its protection. In the practical part, it is designed to protect the laboratory generator by means of the selected protection terminal and the way it is connected to the generator circuit so as to enable the generator to be shut down in case of a fault. The last part is dedicated to the configuration, parameterization and testing of the protection terminal.
Description
Citation
JURÁK, V. Systém pro chránění laboratorního generátorového soustrojí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací s názvem Systém pro chránění laboratorního generátorového soustrojí. Vedoucí práce doc. Orságová přečetla posudky vedoucího a oponenta bakalářské práce. Student zcela odpověděl na oponentem položené otázky, odpovědi doplnil schématem. Ing. Topolánek položil studentovi otázku ohledně korekčního faktoru, student odpověděl. Další otázku položil opět Ing. Topolánek na upřesnění zapojení ochrany v testovaném obvodu. Student odpověděl správně na otázku. Následně se Ing. Topolánek dotazoval na dimenzování jistícího obvodu a časy zpoždění centrál-stop tlačítka. Student správně odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO