Robotický stolní fotbal - detekce polohy protihráče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh snímacího zařízení k detekci polohy čtyř nezávislých os protihráče automatu robotického stolního fotbalu a programový výstup aplikovatelný pro program herní strategie. V úvodu je srovnání dosud vyvinutých řešení. Dále je provedeno srovnání a výběr vhodných snímačů aplikovatelných na danou konstrukci stolu. Pro konkrétní řešení je pak vybrán vhodný modul k integraci do řídícího systému a následuje testování funkčnosti celého systému. Implementační část zahrnuje návrh konstrukce pro detekci a zároveň další nutné změny v konstrukci stroje k uvedení do provozu.
The aim of this thesis is design of the sensing device to detect the positions of the four independent human axes robotic table soccer and create an output program applicable to game strategy. In the introduction is comparison of previously developed solutions. Next part is the comparison and selection of appropriate sensors applicable to the design table. For specific solutions then select a suitable module for integration into the control system and then test the functionality of the system. Implementation part of the proposal includes the design of construction for detection and next includes all necessary upgrades in the construction of the machine ware to commissioning.
Description
Citation
OTRADOVSKÝ, R. Robotický stolní fotbal - detekce polohy protihráče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student perfektně přednesl a obhájil BP. Doplňující dotazy odpověděl vyčerpávajícím způsobem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO