Návrh a realizace elektroniky a software autonomního mobilního robotu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací vestavěného řídicího systému a navigačního softwaru autonomního mobilního robotu DACEP. Rešeršní část se věnuje výběru senzorického vybavení. V práci je popsán návrh vestavěného řídicího systému a komunikačního rozhraní mezi tímto systémem a nadřazeným počítačem. Součástí práce je vytvoření lokalizačního a navigačního softwaru, ke kterému je použit framework ROS. Důraz je kladen na to, aby tato část byla co nejvíce návodná pro pomoc pří vývoji robotu podobné konstrukce. V rámci diplomové práce bylo vytvořeno grafické rozhraní, které slouží pro diagnostiku robotu a jeho vzdálené řízení.
The master's thesis deals with the design and realization of embedded control system and software of the autonomous mobile robot DACEP. The research section focuses on the selection of sensory equipment. Moreover, the design of the embedded control system and the communication interface between this system and the master PC is described in detail, followed by the design of localization and navigation software that uses ROS framework. The section is written as instructive as possible for the development of robots of similar construction. Finally the development of a graphical interface for robot diagnostics and remote control is depicted.
Description
Citation
MEINDL, J. Návrh a realizace elektroniky a software autonomního mobilního robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Dagmar Janáčová, CSc. (předseda) RNDr. Jaroslav Pelikán, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (člen) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student při prezentaci projevoval odbornost, připravenost a schopnost aplikovat své znalosti informatiky a automatizace v robotice. Student odpověděl na otázky oponenta. Doplňující otázky ohledně baterií a kritických stavů položili profesoři Ošmera a Janáčová.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO