Vysokorychlostní (100G) přístupové sítě.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci bylo cílem na popsat vývoj, parametry a potřeby pro vysokorychlostní přístupové sítě. Úvodní část teoretického rozboru tématu je věnována popisu obecných poznatků o optických přístupových sítí. Dále je velká část pozornosti směřována na porovnání PON standardů organizací ITU-T a IEEE. Hlavní část teoretické části je zaměřen na vývoj PON sítí nové generace, kde jsou podle nejaktuálnějších informací rozebrány standardy NG-PON2 a 100G EPON, nacházející se aktuálně ve fázi vývoje. Praktická část byla soustředěna na aplikaci získaných informací o PON, a to vytvořením simulace přístupové sítě XG-PON. Cílem simulace byla analýza přenosu v sestupném směru z hlediska kvality a bitové chybovosti.
This paper was focused on describing the development, parameters and needs for High-bandwidth access networks. The introductory part of the theoretical analysis is devoted to a basic description of optical access networks. Next the attention is aimed at comparing PON standards of organizations ITU-T and IEEE. Main segment of the theoretical analysis is focused on describing the next generation PON development where there were analyzed standards NG-PON2 and 100G EPON that are currently in development. The practical task was focused on application of gained information about PON by creating a simulation of XG-PON access network. Goal of this simulation was an analysis of downstream transmission in terms of network quality and BER.
Description
Citation
CHLÁPEK, J. Vysokorychlostní (100G) přístupové sítě. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Milan Čučka (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Může PMD ovliňovat vysokorychlostní přenosy v přístupových sítích? Zkoušel jste simulovat jeji vliv při simulacích? Proč je v simulacích zvažována rozdílná limitní hodnota BERu OLT a ONU?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO