Infračervená termografie a dopplerovská ultrasonografie při zátěžových testech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Semestrální práce zpracovává teoretickou část bakalářské práce, která bude zpracovávat výsledky z měření provedených pomocí infračervené termografie a dopplerovské ultrasonografie při zátěžových testech na probandech. V teoretické části jsou popsány základy infračervené termografie, kde jsou vysvětleny fyzikální veličiny, zákony a principy. Také jsou vysvětleny základy dopplerovské ultrasonografie. V praktické části práce budou statisticky zpracovány naměřená data pomocí infračervené termokamery a dopplerovské ultrasonografie. Sledovanou skupinu osob budou tvořit studenti a studentky věku od 18 do 25 let. Termografická a dopplerovská měření budou prováděna v klidu před zátěží a následně po zátěži. Cílem je najít korelaci zpracovaných dat.
Semester project elaborates theoretical part of bachelor thesis, which is going to process results of measurements performed by infrared thermography and Doppler ultrasonography during physical tests on volunteers. The theoretical part contains basics of infrared thermography, where physical quantities, laws and principles are explained. The basic of Doppler ultrasonography are explained as well. In practical part will be statistically analyzed data measured by a thermal imager and Doppler ultrasonography. Study group of people will form students aged from 18 to 25 years. Thermographic and Doppler measurements will be performed before exercise and after exercise. The aim is to find a correlation between processed data.
Description
Citation
URBANOVÁ, L. Infračervená termografie a dopplerovská ultrasonografie při zátěžových testech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) prof.Ing. Marek Penhaker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) Mgr. Erik Staffa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO